actueel

foto Duitman 600 dpi

Praktische informatie
Duur wandeling: circa 1,5 uur
Prijs: € 15,- p.p. (all-in)
Groepsgrootte: maximaal 10 personen
Graag tevoren aanmelden via het contactformulier.

STADSWANDELING

“DE STAD EN HAAR KOEBOEREN”

Museum “Stadsboerderij” is weer gestart met een nieuw seizoen dat tot oktober duurt. Hier hoort ook de stadswandeling bij. Op zaterdag 25 mei 2024 hebben we een route uitgestippeld langs een aantal zeer markante plekken uit het leven van de Kamper Koeboeren. Museumvrijwilligster Gerda van Dijk – en tevens nazaat van een omvangrijke stadsboerenfamilie – neemt je mee naar enkele interessante plekjes en vertelt je vele weetjes.

Na de wandeling word je hartelijk ontvangen in de boerderijmuseum. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers wordt een korte film getoond en kan aansluitend worden rondgekeken in het museum.

Melken voor de Stad - portrait

OPENING EXPOSITIE

“MELKEN VOOR DE STAD”

Vanaf het nieuwe seizoen starten wij met een nieuwe vaste expositie over melken en melkventen.

Kamper stadsboeren hebben eeuwenlang de bevolking van de stad Kampen voorzien van melk. Tot 1943 waren er ongeveer 100 melkventers die tevens Koeboer waren. Elke melkventer had zijn vaste melkklanten. Hoe dit in zijn werk ging, wordt uit de doeken gedaan met onze interessante mini-expositie “Melken voor de Stad” in het melkschuurtje van ons museum.

Je bent van harte welkom. Komt het zien! 

SCHOOLKLASSEN

Ook schoolklassen uit zowel het primaire als het secundaire onderwijs zijn van harte welkom in ons museum. 

LEES MEER - SCHOOLKLASSEN
Voor elk opleidingsniveau passen we het verhaal aan. Ons museum verrast en geeft nieuwe inkijkjes op de wereld van toen. Wil je ons museum bezoeken met een klas? Bel of mail ons dan.

ON TOUR

MUSEUM ON TOUR

Op verzoek organiseren wij ook een leuke belevingsgerichte activiteit in bejaarden- en verzorgingshuizen.

LEES MEER - MUSEUM ON TOUR
Onze bezoeken zijn bedoeld om ouderen die niet meer naar ons museum kunnen komen toch een gezellig uurtje te bezorgen. Aan de hand van verhalen, voorwerpen en een film proberen we gezamenlijk herinneringen op te halen aan de oude stad Kampen en haar stadsboeren. Is je interesse gewekt? Neem gerust contact met ons.
book, volume, ridge-7567437.jpg

BOEKENCOLLECTIE

Ons museum beschikt over een uitgebreide boekencollectie over het agrarisch erfgoed. 

LEES MEER - BOEKENCOLLECTIE
Op zoek naar informatie over de agrarische geschiedenis in de breedste zin van het woord? Onze boekencollectie bevat inmiddels tientallen informatieve boeken over allerlei thema’s. Vanaf het museumseizoen 2024 kun je tijdens de openingsuren boeken tegen een kleine vergoeding van € 3,00 in ons museum inzien. Je kunt geen boeken bij ons lenen. Wel mag je foto’s van de boeken en artikelen maken.
cart, old, transport-2527081.jpg

op verhaal komen

Om toekomstbestendig te boeren is verduurzamen onafwendbaar. Hoe de Kamper stadsboeren hier in het verleden al mee bezig waren lees je hieronder.

vragen?

Heb je een vraag over het museum, je bezoek of onze collectie?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.