over ons

Museumboerderij “Erf 29”

‘Prachtige pareltjes in Kampen.’

ons erfgoed

Museum Stadsboerderij valt onder de stichting “Ons Erfgoed”. Deze stichting werd in 1996 opgericht met als voornaamste doel de agrarische historie binnen de gemeenten Kampen en IJsselmuiden levend te houden.

LEES MEER - ONS ERFGOED
Op 7 juli 2001 werd het museum Stadsboerderij in Kampen geopend. Deze boerderij is gevestigd in de Groenestraat 94 te Kampen. Precies 5 jaar later, op 7 juli 2006 vond de opening plaats van de Museum-boerderij “Erf 29”. Deze boerderij is gevestigd op het Kampereiland, Heultjesweg 31.

VRIJWILLIGERS

Museum Stadsboerderij draait volledig op vrijwilligers. Zonder deze groep enthousiaste mensen gaan de deuren van het museum niet open en zou de geschiedenis van de Kamper Koeboeren in de vergetelheid raken. Dat kan en mag niet gebeuren!

Wij zijn naarstig op zoek naar nieuwe aanwas. Vind je het leuk om je af en toe een paar uurtjes in te zetten voor een plaatselijk museum? Loop dan eens bij ons binnen voor een praatje of neem contact met ons op.

SCHENKING, DONATIE EN SPONSORING

Met zekere regelmaat worden wij benaderd door mensen die ons – het museum en de collectie – een warm hart toedragen en een schenking willen doen. De collectie van ons museum is mede door deze giften gegroeid. Dankzij deze schenkingen kunnen wij ook verhalen blijven vertellen: persoonlijke verhalen over voormalige stadsboeren of over de gebruiken van objecten.

LEES MEER - SCHENKING, DONATIE EN SPONSORING
Wat fantastisch als je aan ons museum denkt voor jouw object(en). Echter gezien onze huisvesting is het helaas niet mogelijk om alles aan te nemen als collectie. Als je iets wilt schenken, adviseren wij je vooraf eerst contact met ons op te nemen. Wil je ons financieel steunen door middel van een gift of sponsoring, dan kan dat natuurlijk ook. Elke bijdrage, groot of klein, is van harte welkom en komt volledig ten goede aan het museum (onderhoud van de collectie en educatie). Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Wil je graag meer weten over het schenken van objecten of het geldelijk ondersteunen van ons museum? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

ANBI-STATUS

De Stichting “Ons Erfgoed” is in het bezit van de ANBI-status. Deze status houdt in dat de stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling en dat giften aan onze stichting aftrekbaar zijn voor het belastbaar inkomen. De  financiële verantwoording  van de stichting kun je hieronder lezen.

vragen?

Heb je een vraag over het museum, je bezoek of onze collectie?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.